Πρόεδρος ΔΣ ΟΚΥπΥ: Συμμετοχή ασθενών στην διαδικασία αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Οι ασθενείς επιβάλλεται να συμμετέχουν στην διαδικασία της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων είπε ο Sir David Nicholson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), τον οποίο συνάντησε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΠΟΣΠΦ συνεχάρη τον Sir David Nicholson για την ανάληψη της προεδρίας καθώς και για την πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΦ διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστούν και ότι θα τον στηρίξει πλήρως στην πορεία αυτονόμησης των κρατικών νοσοκομείων, δεδομένου ότι αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μεταρρυθμίσεις και η οποία επηρεάζει άμεσα την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά επίσης στις προσκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσει στην πορεία της αυτονόμησης.

Ο Sir David Nicholson ευχαρίστησε θερμά την ΠΟΣΠΦ και ανέφερε ότι  θα έχει τακτικές συναντήσεις με τους οργανωμένους ασθενείς, γιατί πιστεύει ότι όλα γίνονται για τους ασθενείς.

Προτεραιότητά του σε αυτή τη φάση, σημείωσε, είναι ο διορισμός του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού ο οποίος πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα πρέπει να γίνει ο διορισμός των διευθυντικών ομάδων όλων των νοσοκομείων. Επίσης μια από τις προτεραιότητες του είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τον Κύπριο ασθενή και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής προτύπων και διαδικασιών, της συνεχούς εκπαίδευσης καθώς και της ικανοποίησης των ασθενών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy