Προεκλογικές δεσμεύσεις για την ύπαιθρο από τον Νίκο Αναστασιάδη

Μέλημα της κυβέρνησης, για τους κατοίκους της υπαίθρου, είναι η περαιτέρω ενίσχυση των κοινοτήτων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις καταστήσουμε εστίες γεωργικής, περιβαλλοντικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Πολίτη Κυπριακών Ταχυδρομείων στον Αγρό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση έργων κοινής ωφέλειας στην κοινότητα του Αγρού, που θεωρούνται αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου εντός της κοινότητας έναντι δαπάνης 300 χιλιάδων ευρώ, στην κατασκευή εξωραϊστικών έργων στην κοινότητα έναντι δαπάνης 295 χιλιάδων ευρώ και στη μετατροπή του Κτηνιατρείου σε Αστυνομικό Σταθμό έναντι δαπάνης 410 χιλιάδων ευρώ.

Πρόσθετα, είπε, προχωρεί στη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στην πλατεία της κοινότητας, με το κόστος να ανέρχεται στις 556 χιλιάδων ευρώ και την έναρξη των εργασιών να αναμένεται εντός του μήνα.

Επίσης, πρόσθεσε, προχωρεί στην αναβάθμιση του γηπέδου του Γυμνασίου Αγρού, κόστους περίπου 520 χιλιάδων ευρώ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Ιανουάριο. Ο Πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι η κοινότητα λαμβάνει ως ετήσια κρατική χορηγία ποσό ύψους περίπου 52 χιλιάδων ευρώ.

Όσον αφορά το διαχρονικό αίτημα της κοινότητας Αγρού, για τον δρόμο Λεμεσού – Αγρού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η κατασκευή του δρόμου Κάτω Μύλου – Αγρού προγραμματίζεται να προωθηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου βελτίωσης της οδικής αρτηρίας Λεμεσού – Αγρού, για να προσθέσει πως τα κατασκευαστικά σχέδια εκπονούνται από ιδιώτες μελετητές και βρίσκονται σε τελική φάση, με το κόστος του να υπολογίζεται στα 4,5 εκ. ευρώ.

Για τη λειτουργία του Κέντρου Πολίτη Κυπριακών Ταχυδρομείων στον Αγρό, είπε πως αποτελεί μέρος της πολιτικής της Κυβέρνησης να δημιουργήσει μία σύγχρονη Δημόσια Υπηρεσία με αποτελεσματική διοίκηση για τους πολίτες.

«Μία σύγχρονη διοίκηση που προνοεί όμως παράλληλα το σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων της κάθε γεωγραφικής περιοχής ξεχωριστά, και η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών που ζουν σε αγροτικές περιοχές, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες τους να λαμβάνουν τις πληροφορίες και την εξυπηρέτηση που το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει προς αυτούς», είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «σε συνάρτηση με τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στο Πελένδρι, του Κέντρου Αγρότη στην Κυπερούντα και του Κέντρου Πολίτη που θα λειτουργήσει στην Κακοπετριά, (το Κέντρο του Πολίτη στον Αγρό) αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Τροόδους, προσφέροντας τους επιπλέον σημεία παροχής πολυάριθμων δημοσίων υπηρεσιών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy