Προετοιμασίες εν όψει της μεγάλης πορείας την Τετάρτη

Κορυφώνεται αυτές τις μέρες η μεγάλη, παγκύπρια εκστρατεία που πραγματοποιούν οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που αποτελούν την Πλατφόρμα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ» ενόψει του Παγκύπριου συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου η ώρα 5.00μ.μ. στο χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο, με την ευκαιρία της συνόδου στην Κύπρο της Ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, συνήλθε σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, η ολομέλεια της πλατφόρμας συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, που αποτελείται από 20 οργανώσεις οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο σχεδόν το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας. Η συνεδρία ανασκόπησε την δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα αναφορικά με τη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει στις 4 Μαρτίου.

Με επαφές σε χώρους εργασίας σ’ όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, σε χωριά και συνοικίες σ’ ολόκληρη τη Κύπρο τα στελέχη των οργανώσεων που αποτελούν την Πλατφόρμα ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τη κοινωνία ευρύτερα για το πρόγραμμα της κινητοποίησης.

Ιδιαίτερα θερμή, όπως αναφέρεται, είναι η ανταπόκριση της κυπριακής κοινωνίας και όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με πρωτοφανή συμμετοχή.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν 3 διαφορετικές προσυγκεντρώσεις – πορείες η ώρα 4.30μ.μ ως ακολούθως:

• Δημοσιογραφική Εστία – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό κέντρο από εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, γονείς και πολύτεκνους.
• Κεντρικά Γραφεία CYTA – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό κέντρο από τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.
• Κτίριο Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό από οικοδόμους, άνεργους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρεται, πολύ σημαντική είναι η μέχρι στιγμής διεθνείς συμμετοχή στην κινητοποίηση, και έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, διεθνείς και εθνικές οργανώσεις από Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία, Γαλλία και άλλες χώρες, ακτιβιστές και κινήματα όπως το Blockupy στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες συνδικάτα και κινήματα, διεθνείς οργανώσεις από τους κλάδους της παιδείας, της ενέργειας και άλλα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι οργανώσεις: Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ),Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Οργάνωση Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων, Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Νεα Αγροτική, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy