Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση από τη Youth Dynamics

765
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Εξήντα νέοι από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν μέρος σε πρόγραμμα της άτυπης ομάδας νέων «Youth Dynamics», που θα φιλοξενηθεί στον Αγρό μεταξύ 28 Ιουλίου – 5 Αυγούστου, για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
 
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση, φέρει τον τίτλο “The refugee and migration crisis: Dealing with a European problem” (Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση: αντιμετωπίζοντας ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα) και πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος για τη Νεολαία, την Κατάρτιση και την Εκπαίδευση, ERASMUS+.
 
Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχής των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων.
 
Το πρόγραμμα έχει ως στόχους την παρουσίαση του προγράμματος προσωπικής καθοδήγησης (mentoring) για νέους πρόσφυγες και μεταναστευτικής καταγωγής, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και την εκπαίδευση των συμμετεχόντων, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι ίδιοι, παρόμοια προγράμματα μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας.
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς επίσης επίσκεψη στο Σπίτι της Ευρώπης και το Κέντρο εξυπηρέτησης Μεταναστών στη Λευκωσία. Παράλληλα θα γίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο να γνωρίσουν οι ξένοι συμμετέχοντες τα πολιτιστικά μας μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς και τις ομορφιές της Κύπρου.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.