Προειδοποιούν με λήψη μέτρων οι εκπαιδευτικοί για αγορά υπηρεσιών

Την αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων στην περίπτωση που δεν παρθεί απόφαση για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφοράς στο καθεστώς μισθωτού μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018 εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί όλων των προγραμμάτων, σε σημερινή συνάντηση με τη ΓΔ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε το θέμα του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών που εφαρμόστηκε σε όλα τα προγράμματα από το έτος 2013, συμμετείχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καθώς και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), Επιμορφωτικών Κέντρων, Βραδινών Τμημάτων Τεχνικών Σχολών και κλάδου Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών.  
 
Όπως αναφέρεται, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19 Ιανουαρίου 2018 και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου 2018.
 
«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα εκπαιδευτικά προγράμματα εξήγησαν ακόμη μία φορά ότι η αγορά υπηρεσιών οδήγησε τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς στην εξαθλίωση γιατί τους στέρησε όλα τα βασικά εργασιακά δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας κατά τους μήνες  που είναι άνεργοι» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
«Μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι από την εφαρμογή της αγοράς υπηρεσιών μόνο προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση και κανένα όφελος» προστίθεται.
 
Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί όλων των προγραμμάτων έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων στην περίπτωση που δεν παρθεί απόφαση για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφοράς στο καθεστώς μισθωτού μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018».
 
Στη συνάντηση ζητήθηκε επίσης και συζητήθηκε η κατά αναλογία αναγνώριση της εκπαιδευτικής πείρας στο νέο σχέδιο διορισμών για να αρθεί η αδικία που υπάρχει σήμερα σε βάρος των εκπαιδευτικών όλων των προγραμμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy