Πρώην ηγέτης των Πρασίνων: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά σε Ελλάδα, Κύπρο και Συρία

Για «παιχνίδι με τη φωτιά», τόσο σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και σε σχέση με την Συρία, κατηγορεί την Τουρκία ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle και αποδίδει την πολιτική της Άγκυρας στην πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά προβλήματα.

«Βλέπω με ανησυχία τις όλο και αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας με τον εμβολισμό σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής. Την ώρα που οι οιωνοί φαίνονταν ευνοϊκοί για πρόοδο στο Κυπριακό, η Άγκυρα ρίχνει δυστυχώς και πάλι λάδι στη φωτιά», αναφέρει ο Έζντεμιρ που αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από την ηγεσία των Πρασίνων και είχε δεχθεί επανειλημμένα προσωπικές επιθέσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το επικίνδυνο χαρτί του εθνικισμού για να αποπροσανατολίσει από τα εσωπολιτικά προβλήματα. Η κλιμάκωση στη Συρία και τώρα απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Επ΄αυτού το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάρει θέση», τονίζει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy