Πρόλαβαν κτύπημα στην περιοχή Μιτσερού

Ο χορός των συλλήψεων σχετικά με την υπόθεση του φόνου του Γιώργου Γεωργίου άλλως Τσικίτο ολοκληρώθηκε με την αυτόβουλη παράδοση στην αστυνομία των δύο Eλληνοπόντιων που καταζητούνταν. Τα δύο αδέλφια, 43 και 45 ετών παραδόθηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας χθες το βράδυ και σήμερα προσήχθησαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για να προφυλακιστούν. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για υπόπτους που συνδέονται άμεσα με τη δολοφονία του Τσικίτο την 1η Μαρτίου αλλά για έμμεση εμπλοκή.

Οι δύο Ελληνοπόντιοι φέρονται να συμμετείχαν στις απειλές και στην απόπειρα χρηματισμού του προσωπικού φρουρού του Τσικίτο ώστε να εγκαταλείψει την Κύπρο και να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο σε υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων στις οποίες κατηγορούνται πρόσωπα που ανήκουν στην αντίπαλη φατρία της φατρίας του δολοφονηθέντος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τελούν υπό κράτηση τρία πρόσωπα, δύο Ρώσοι και ένας Ελληνοπόντιος για την ίδια υπόθεση. Όπως έχουμε πληροφορηθεί δεν έχει γίνει κατορθωτό να συνδεθούν άμεσα με τα φόνο τα πρόσωπα αυτά τα οποία όμως θα παραπεμφθούν σε δίκη την ερχόμενη Παρασκευή για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων σε κατοχή οπλισμού και σε προσπάθεια παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά στους νέους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν σήμερα για τρεις μέρες για τα ίδια αδικήματα, δηλαδή για παράνομη κατοχή οπλισμού και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Τα δύο αδέλφια ενέπλεξε στην υπόθεση ο προσωπικός φρουρός του Τσικίτο ο οποίος κατέθεσε ότι δέχθηκε πιέσεις να πάρει ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ και να αποχωρήσει άμεσα από την Κύπρο για να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο έχοντας προειδοποιηθεί ότι ήταν ο αμέσως επόμενος στόχος μετά τον Τσικίτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος Ρώσος που είχε συλληφθεί στον πρώτο γύρο συλλήψεων εντοπίστηκε τυχαία στο σπίτι του ενός εκ των δύο αδελφών στα Λειβάδια όπου είχε βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο από πιστόλια, κυνηγετικό όπλο, μαχαίρια και ρόπαλα με λεπίδες, μεταξύ άλλων. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο σήμερα όμως, σε δεύτερη έρευνα στο σπίτι, εντοπίστηκαν επίσης μπουκάλια αναψυκτικού τα οποία είχαν μετατραπεί σε εμπρηστικούς μηχανισμούς τύπου μολότωφ με εύφλεκτη ύλη και στερεό πετρέλαιο τα οποία προορίζονταν προφανώς για νέους εμπρησμούς.

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι οι χάρτες που βρέθηκαν στο σπίτι. Πρόκειται για χάρτες της περιοχής των χωριών Μιτσερό και Αγροκηπιά όπου υπήρχε μαρκαρισμένη μια μεγάλη περιοχή και η αστυνομία θεωρεί ότι απέτρεψε εγκληματικό κτύπημα σ’ εκείνη την περιοχή. Εκτός από τους χάρτες, βρέθηκαν και σχεδιαγράμματα στόχων με ανθρώπινες φιγούρες και οδηγίες στη ρωσική γλώσσα…

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy