Προοδευτική ΚΦ: Αποκαθιστούν την περίθαλψη των φοιτητών που οι ίδιοι έκοψαν και καμώνονται

Μετά από 4 χρόνια διεκδίκησης για αποκατάσταση αυτής της αδικίας, οι φοιτητές πλέον δικαιούνται κάτι που προηγουμένως ήταν αυτονόητο, τονιζει με ανακοίνωση της η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών

Η ανακοίνωση:

Με σημερινή του απόφαση (29/11) το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επαναφορά της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους φοιτητές.

Η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υπήρξε πάγια θέση και κατάκτηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος με μπροστάρη την Προοδευτική Κ.Φ.. Η αποκοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υπήρξε και αυτό έργο της παρούσας κυβέρνησης από τον Απρίλη του 2013, όταν το πήρε στη Βουλή και το ψήφισαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ (Αναστασιάδης και Ν. Παπαδόπουλος δηλαδή). Αποτέλεσε μια τεράστια αδικία που επέφερε επιπλέον κόστος στα ήδη βεβαρυμένα έξοδα των φοιτητών και των οικογενειών τους. Μετά από 4 χρόνια διεκδίκησης για αποκατάσταση αυτής της αδικίας, οι φοιτητές πλέον δικαιούνται κάτι που προηγουμένως ήταν αυτονόητο.

Την ίδια στιγμή είναι τουλάχιστον προκλητικό οι κυβερνώντες να προχωρούν σε αυτή την κίνηση μετά από 4,5 χρόνια κοροϊδίας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντοτε, όποτε θέταμε το συγκεκριμένο αίτημα ενώπιον του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή γίνονταν από τον ίδιο επικλήσεις στα δημόσια οικονομικά και στο δυσβάστακτο κόστος που θα επιφέρει η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τώρα, ξαφνικά, 2 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αποφάνθηκε ότι τελικά το κόστος δεν είναι υψηλό για να επαναφέρουν κάτι που οι ίδιοι απέκοψαν. Στη δική μας αντίληψη, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν έπρεπε ποτέ να αποκοπεί από τους φοιτητές.

Ας μην καμώνονται, λοιπόν οι κυβερνώντες, προεκλογικά ότι νοιάζονται για τους φοιτητές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φοιτητικό κίνημα. Άλλωστε η «έγνοια» της απερχόμενης κυβέρνησης για τους φοιτητές φαίνεται έκδηλα από τη μειωμένη κατά 19 εκ. ευρώ φοιτητική μέριμνα, με την πιο πρόσφατη αποκοπή των 4 εκ. ευρώ να πραγματοποιείται μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy