Προοδευτική ΚΦ: Παράτυπη διαδικασία η εισαγωγή στο ΠΚ απο επιτυχία μονο σε διεθνείς εξετάσεις

«Στην ουσία πρόκειται για μια παράτυπη διαδικασία εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι μετεγγραφών»

 

H Προοδευτική Κ.Φ.,  με ανακοίνωση της εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου για μετεγγραφές υποψήφιων φοιτητών οι οποίοι έχουν επιτύχει μόνο σε διεθνείς εξετάσεις.

«Για ακόμα μια φορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου προωθεί επιλεκτικές πολιτικές για τους φοιτητές του, με το να δέχεται, με πλάγιο τρόπο, εισαγωγή φοιτητών οι οποίοι έχουν παρακαθίσει μόνο σε διεθνείς εξετάσεις και όχι στις παγκύπριες εξετάσεις, όπως οι υπόλοιποι φοιτητές οι οποίοι εξασφαλίζουν θέση στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πρυτανικές αρχές του μεγαλύτερου δημοσίου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Κύπρου προσπαθούν να παραβιάσουν κανόνες του πανεπιστημίου και να ανοίξουν παραθυράκι για να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο φοιτητές με μόνο διεθνείς εξετάσεις. Οι φοιτητές αυτοί μπορούν, αν το επιθυμούν, να παρακαθήσουν στις προεισαγωγικές εξετάσεις, που αποτελούν τον κατεξοχήν τρόπο εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια και να διεκδικήσουν και ακόμα και να κερδίσουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια όπως όλοι οι υποψήφιοι.

Άλλωστε αν υπάρχουν υπεράριθμες θέσεις για να διατεθούν, αυτές μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν για τους υποψήφιους φοιτητές που έχουν ήδη διεκδικήσει θέση μέσω των παγκύπριων εξετάσεων και όχι για μια μικρή μερίδα που δεν το έχει πράξει.

Ως Προοδευτική Κ.Φ, καλούμε την ηγεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου να αναιρέσει την απόφαση της αυτή και να διαθέσει τις όποιες υπεράριθμες θέσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, σε όλους τους υποψήφιους φοιτητές που διεκδίκησαν θέση μέσω των παγκύπριων εξετάσεων. Παράλληλα, προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους αρμόδιους, όπως την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy