Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων/Νηπιαγωγών : Συνεχής η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών κάνει λόγο για “συστηματική και συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ταυτόχρονα, η Κίνηση καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ρίξουν τους τόνους και να εμπλακούν σε ουσιαστικό διάλογο για το καλό των παιδιών μας. «Εδώ και 5 χρόνια βιώνουμε συνεχώς μια προσπάθεια πλήρους ανατροπής της φιλοσοφίας του δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Αναφέρει πως «η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, από το 2013 και μετά, εργολαβικά εργάζεται για την οικοδόμηση ενός αγχωτικού και απάνθρωπου σχολείου που γυρίζει την πλάτη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια (μαθητών και εκπαιδευτικών) και προωθεί την τυπολατρία». Σημειώνει εξάλλου ότι «τις τελευταίες μέρες ο Υπουργός της Παιδείας, ο εκφραστής της πολιτικής του Προεδρικού, επαναβεβαίωσε τη διαχρονική στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού προς τους εκπαιδευτικούς».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy