«Πρόοδο» βλέπει η Τρόικα

Την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις της Tρόϊκας με τις κυπριακές Αρχές καταγράφουν οι διεθνείς δανειστές σε κοινή ανακοίνωση τους.

Με κοινή δήλωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρονται στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Λευκωσία από τις 28 Απριλίου μέχρι και την 8η Μαΐου κλιμάκιά τους, για την αξιολόγηση του μνημονιακού προγράμματος της Κύπρου.

Η κοινή δήλωση επισημαίνει ότι οι ομάδες «χαιρέτισαν τη συνεχή πρόοδο των αρχών σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών και της εφαρμογής σημαντικών μεταρρυθμίσεων, της πρόσφατης υιοθέτησης νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα και τις εκποιήσεις».

Η δήλωση χαρακτηρίζει τη νομοθεσία ένα σημαντικό βήμα το οποίο στοχεύει στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο».

Οι δανειστές διαπιστώνουν ότι έχει επιτελεστεί σημαντική πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο κλιμακίων για την αξιολόγηση και οι ομάδες προσβλέπουν σε μια ταχεία ολοκλήρωση το συντομότερο, όταν όλα τα στοιχεία του πλαισίου αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων είναι διαθέσιμα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy