Πρόωρες «εκλογές» ζητά ο Οζερσάι

Πρόωρες “εκλογές” θα μπορούσαν να γίνουν τον Απρίλιο ή το Μάιο δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντιαλόγκ (Διάλογος) ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Οζερσάι κληθείς να σχολιάσει δήλωση του “πρωθυπουργού” Οζγκιουργκιούν με την οποία κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να ορίσει ημερομηνία “για να πάμε στην κάλπη”.

Οι “εκλογές” θα μπορούν να γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, απάντησε ο κ. Οζερσάι κρίνοντας ανειλικρινείς τις σχετικές με το θέμα δηλώσεις της “κυβέρνησης”. Εάν ήταν ειλικρινείς, είπε, θα είχαν καταθέσει στη “βουλή σχετική νομοθεσία για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών”.

Κατά τον Κουντρέτ Οζερσάι ούτε η υφιστάμενη “βουλή” αντικατοπτρίζει τη βούληση του “λαού”, καθώς η “βουλή” αυτή είπε ναι στη “συνταγματική” μεταρρύθμιση αλλά ο “λαός” στο δημοψήφισμα είπε όχι. Και η “κυβέρνηση”, πρόσθεσε, δεν διερωτήθηκε καθόλου γιατί ο κόσμος είπε όχι.

Επέκρινε δε το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα για να μεταβεί στη Γενεύη για τη Διάσκεψη μια μεγάλη αντιπροσωπεία των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων, που δεν αντιπροσωπεύουν καν το “λαό”, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ο κόσμος δεν θέλει πλέον “κυβερνήσεις” συμμαχιών αλλά μία δυνατή πολιτική δομή (σσ μια μονοκομματική “κυβέρνηση”). “Πρόωρες εκλογές” πρέπει να γίνουν εντός του χρόνου, ανέφερε, λέγοντας ότι δεν θέλει να πληρώνει ο κόσμος το καλοκαίρι που η “βουλή” θα είναι κλειστή “βουλευτές” που δεν προσφέρουν υπηρεσίες στο “λαό” και δεν τον εξυπηρετούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy