Προωθεί πώληση δανείων το καλοκαίρι η Τρ.Κύπρου

Σε πώληση δανείων ύψους €3,5 δισ. αναμένεται να προχωρήσει περί τα τέλη του καλοκαιριού η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα μείγμα εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το γεγονός ότι η Τράπεζα προωθεί την πώληση δανείων επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Οικονομικών σε απαντητική του επιστολή του προς τη Βουλή, στο πλαίσιο ερωτήσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές όταν συζητείτο το νομοσχέδιο που αφορά την τιτλοποίηση δανείων.

Σύμφωνα με την Χαραυγή εδώ και ένα μήνα η Τράπεζα Κύπρου κατέθεσε αίτηση στην Κεντρική Τράπεζα για την σύσταση τεσσάρων εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως όχημα για πώληση δανείων. Οι αιτήσεις αναμένεται να εγκριθούν εντός των επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ Εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε στο Φιλελεύθερο ότι δεν θα πουληθούν δάνεια τα οποία έχουν ως εξασφάλιση  την κύρια κατοικία και αφορούν δανειολήπτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατισμός και Ελληνική Τράπεζα ζητούν τη ψήφιση των νομοσχεδίων τα οποία επιταχύνουν τις εκποιήσεις, ενδυναμώνουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας και προωθούν την τιτλοποίηση δανείων.Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.