Προς ανάπτυξη λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας

Απορρίφθηκε η προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

 

Ανοικτός είναι πλέον ο δρόμος για υποβολή προσφορών για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας αφού απορρίφθηκε η προσφυγή μιας από τις κοινοπραξίες που διεκδίκησαν το έργο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Η ιεραρχική προσφυγή που υπέβαλε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών η κοινοπραξία AVI Giant Corporation Limited And Affiliates (ERA Consortium) φάνηκε να εκτροχιάζει και πάλι το έργο, ωστόσο έχει πλέον απορριφθεί.

 

Είχε απορριφθεί από τη δεύτερη φάση

Η κοινοπραξία AVI Giant Corporation Limited And Affiliates (ERA Consortium) ήταν μια από τις πέντε που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για την ανάπτυξη αλλά αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση. Με την ιεραρχική προσφυγή, αμφισβήτησε αυτό τον αποκλεισμό αλλά απέτυχε, ανοίγοντας το δρόμο για υποβολή προσφορών από τους επιτυχόντες στην πρώτη φάση. Να θυμίσουμε ότι στις 19 Ιουνίου 2017, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε τους τρεις οικονομικούς φορείς, δύο κοινοπραξίες και μία εταιρεία, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια παραχώρηση για ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

 

Οι προεπιλεγέντες οικονομικοί φορείς

Οι οικονομικοί φορείς που έχουν προεπιλεγεί είναι οι ακόλουθοι: * Κοινοπραξία “Peninsular and Oriental Steam Navigation Company and Cabo Marina S. de R.L. de C.V”. * Κοινοπραξία “AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd”. * Εταιρεία “China Communications Construction Company Limited”.

 

Οι κοινοπραξίες που αποκλείστηκαν

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, συμμετείχαν πέντε κοινοπραξίες ή εταιρείες, από τις οποίες αποκλείστηκαν τελικά οι δύο. Εκτός διεκδίκησης του έργου έμειναν η κοινοπραξία Mace International UK LimitedMGE Mopany Venture Limited-Sea Alliance Limited και η κοινοπραξία AVI Giant Corporation Limited And Affiliates (ERA Consortium), η οποία προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Με την έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα κατακυρωθεί η προσφορά και θα υπογραφεί η Σύμβαση Παραχώρησης ώστε να ξεκινήσει το έργο. Η διαδικασία κατακύρωσης της ενιαίας ανάπτυξης άρχισε από το καλοκαίρι του 2008 και μετά από επτά χρόνια ατέρμονων διαδικασιών ακυρώθηκε το καλοκαίρι του 2015. Το έργο επαναπροκηρύχθηκε αμέσως μετά. Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy