Προς άρση της απεργίας η ΠΑΣΥΚΙ

Προς αποδοχή των γραπτών προτάσεων του Υπουργού Υγείας, με τις οποίες επιλύονται τα μεγάλα προβλήματα των γιατρών του δημοσίου, φαίνεται να οδηγείται η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), η οποία συνέρχεται σήμερα για να αποφασίσει σε σχέση με την εξαγγελθείσα απεργία της προσεχούς Τετάρτης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ΠΑΣΥΚΙ να αποδεχτεί τις προτάσεις και να άρει τα απεργιακά μέτρα, εφόσον έχει στα χέρια της τη γραπτή δέσμευση του Υπουργού Υγείας για ικανοποίηση και εφαρμογή των αιτημάτων της.

Ωστόσο, η αρχική απόφαση για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, μέχρι στιγμής υφίσταται, ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ανασταλεί επίσημα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Εμμέλεια Βουνού, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ αργότερα σήμερα.

Η κ. Βουνού είπε πως η ΠΑΣΥΚΙ έχει παραλάβει τις γραπτές προτάσεις από τον Υπουργό Υγείας, οι οποίες σήμερα θα τεθούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, το οποίο θα τοποθετηθεί και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα.

Όπως πρόσθεσε το βασικό πρόβλημα των κυβερνητικών ιατρών είναι ότι τους ανησυχεί πάρα πολύ η κατάσταση που επικρατεί πλέον στα δημόσια νοσηλευτήρια.

“Μας ανησυχεί, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, που να θέλουν να έρθουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, γιατί δεν έχει σωστές συνθήκες εργασίας, ούτε και σωστές αμοιβές. Αυτό το γεγονός μας υποχρεώνει να προβούμε σε αντιδράσεις και σε δυναμικά μέτρα, αν χρειαστεί. Το ότι ζητούμε κάποιες βελτιώσεις στις αμοιβές, στα υπερωριακά μας, το ότι ζητούμε καλύτερες δομές στα νοσοκομεία, είναι για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα των νοσηλευτηρίων και για να μπορούν νέοι γιατροί να έρθουν στα νοσοκομεία και οι γιατροί που είναι ήδη εκεί να μην φεύγουν”, εξήγησε.

Ερωτηθείσα εάν θα ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα, η κ. Βουνού είπε ότι εάν μέσω των προτάσεων του Υπουργού Υγείας εξασφαλίζεται η ικανοποίηση των αιτημάτων, τότε τα μέτρα θα αρθούν, αφού αυτοσκοπός δεν είναι η απεργία, αλλά η βελτίωση του τομέα της υγείας, που παρέχεται προς τους ασθενείς.

Ωστόσο, σημείωσε πως δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση, αφού κατά τη συνεδρία και ψηφοφορία των μελών των ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ, ενδεχομένως να ακουστούν και άλλες φωνές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy