Προσχέδιο θέσεων ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για διάλογο για όρους εργοδότησης των αορίστου

Προσχέδιο των θέσεων της ετοίμασε ήδη η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για το διάλογο που άρχισε πριν από δύο χρόνια και που έχει κληθεί να συνεχίσει με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, συνολικά για τους όρους εργοδότησης των εργαζομένων αορίστου χρόνου, ενώ περιέλαβε στις πλείστες συλλογικές συμβάσεις τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας με εκατέρωθεν συνεισφορές, αντί του φιλοδωρήματος που σήμερα ισχύει, και είναι σε διάλογο ακόμα και για το ζήτημα της ανέλιξης τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου για εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας των αορίστου χρόνου με το μόνιμο προσωπικό, η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αναφέρει πως έχει αρθεί μια αδικία σε βάρος της κατηγορίας αυτής εργαζομένων, για να προσθέσει πως οι όροι εργοδότησης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και προβληματισμού στο επικείμενο εξειδικευμένο συνέδριο που η ΣΗΔΗΚΕΚ οργανώνει για το συγκεκριμένο προσωπικό στις 28 Φεβρουαρίου.

Το εξειδικευμένο συνέδριο θα αρχίσει στις 12 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. στην αίθουσα αρχείου του ΡΙΚ και θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από όλους σχεδόν τους Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Όπως αναφέρει, «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είχαν προ πολλού φροντίσει να βελτιώσουν μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις τα ωφελήματα της κατηγορίας αυτής του προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και των αδειών ανάπαυσης και ασθενείας, δημιουργώντας έτσι και την πίεση προς την οριστική εξομοίωση του ωφελήματος», σημειώνοντας ότι «με την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου ουσιαστικά βελτιώνεται περαιτέρω το ωφέλημα αυτό και ταυτίζεται με αυτό των μονίμων σε όσους οργανισμούς δεν είχαμε εν τω μεταξύ καταφέρει την εξομοίωση».

«Συνεπώς, η απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν για εμάς αναμενόμενη, αφού περαιτέρω καθυστέρηση θα προκαλούσε πλέον την καθολική αντίδραση της ομάδας αυτής των εργαζομένων στη Δημόσια Υπηρεσία», αναφέρει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy