Πρόσφατη περίπτωση διαιτησίας από το Συνεργατισμό καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Δανειοληπτών

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Κώστας Μελάς, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι καταγγέλθηκε στο Σύνδεσμο περίπτωση παραπομπής καθυστερημένου δανείου σε διαιτησία από το Συνεργατισμό, στην οποία εκδόθηκε και απόφαση.

Όπως αναφέρεται, η όλη διαδικασία έλαβε χώραν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, της πρότασης νόμου για κατάργηση των άρθρων 51 & 52 του νόμου, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, από πλευράς Συνεργατισμού, ότι δεν προωθούνται διαδικασίες διαιτησίας.

«Πέραν τούτου διαψεύδουν και τους συντάκτες της αναπομπής του Προέδρου», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η συγκεκριμένη καθυστέρηση πληρωμής του δανείου, έπρεπε να τύχει αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τον Κώδικα και τις Οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας και όχι να παραπεμφθεί σε διαιτησία.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι με συνοπτική διαδικασία επικυρώθηκε με την απόφαση το ισχυριζόμενο υπόλοιπο που χρεώθηκε με το υπερβολικά ψηλό επιτόκιο 7.55% ετησίως», αναφέρεται.

Σημειώνεται επίσης ότι το ποσό εξόδων με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι ανυποψίαστοι δανειολήπτες του Συνεργατισμού, ήταν συνολικά 781.80 ευρώ.

Όπως αναφέρεται, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σταλεί στο Σύνδεσμο.

α) Γραπτή καταγγελία από δικηγόρο
β) Ειδοποίηση για διαιτησία
γ) Διαιτητική απόφαση με αριθμό Δ/632/60 υπόθεση αρ. Α/Α/30 της διαιτητού που διόρισε ο Έφορος Συνεργατικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy