Προσφεύγουν κατά του εκλογικού μέτρου οι Οικολόγοι

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών μπαίνει σε νέα εποχή, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα μελετά το ενδεχόμενο να προσφύγει στο δικαστήριο και να ζητήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου ως «παράλογου και αντιδημοκρατικού».

Για την Προεδρία της Βουλής, είπε ότι το θέμα θα τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση της διευρυμένης πολιτικής επιτροπής.

«Σήμερα ξημερώνει μια καινούρια ημέρα για το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών» με τους καλύτερους οιωνούς, είπε ο κ. Περδίκης, σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος.

Ανέφερε ότι με το ποσοστό που εξασφάλισε στις εκλογές, το Κίνημα Οικολόγων καθίσταται πλέον το μεγαλύτερο πράσινο κόμμα στη Νότια Ευρώπη, κάτι που ενδυναμώνει τη θέση του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και μέσα στην κυπριακή κοινωνία.

«Θα συνεχίσουμε με το ίδιο δόγμα, τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξη» είπε ο κ. Περδίκης, συμπληρώνοντας ότι είναι ώρα γα δράση.

Πρόσθεσε ότι με το 4,81% που εξασφάλισε στις εκλογές, το κόμμα μπαίνει ενισχυμένο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Θα τιμήσουμε αυτή την ψήφο», είπε και πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα επικεντρωθεί ενάντια στην αδικία και στα σκάνδαλα και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο κ. Περδίκης είπε, ωστόσο, ότι το Κίνημα νιώθει αδικημένο από το αποτέλεσμα, καθώς με την απλή αναλογική που ίσχυε μέχρι το Νοέμβριο, θα είχε δικαίωμα σε τρίτη έδρα στη Βουλή.

Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην κατάφεραν το στόχο τους να αποκλείσουν το Κίνημα Οικολόγων, κατάφεραν όμως να ψαλιδίσουν το μέγεθος της επιτυχίας μας, είπε.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε συμβουλευτεί τους νομικούς μας συμβούλους και το πιο πιθανό είναι ότι θα προσφύγουμε στο Εκλογοδικείο εναντίον του εκλογικού νόμου, τον οποίο θεωρούμε άδικο».

Είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων αποκλείστηκε από την τρίτη κατανομή έχοντα λάβει 4.850 ψήφους, όταν άλλα κόμματα με λιγότερες ψήφους πήραν μια ή δύο έδρες.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, τα εκλογικά αποτελέσματα να έχουν συνετίσει τα μεγάλα κόμματα για να στραφούν προς την κοινωνία και τους πολίτες και να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων.

Ο κ. Περδίκης ευχαρίστησε τις ομάδες των πολιτών που συνεργάστηκαν με το Κίνημα, όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες και ιδιαίτερα τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, που εξελέγη βουλευτής. Η νίκη αυτή, είπε, δεν ανήκει μόνο στο Κίνημα Οικολόγων, αλλά σε όλες τις Κινήσεις που συμμετείχαν και στις χιλιάδες των πολιτών «που έκαναν το like, ψήφο στην κάλπη», ενώ υποσχέθηκε να πρασινίσουν την Κύπρο, φυτεύοντας πάνω από 20 χιλιάδες δέντρα την επόμενη πενταετία.

Ερωτηθείς πώς θα κινηθεί το Κίνημα Οικολόγων σε σχέση με την προεδρία της Βουλής, είπε ότι είναι πολύ νωρίς. Πρόσθεσε ότι αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσει η διευρυμένη πολιτική επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών για να κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπου συζητήσει και το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Βουλής.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy