“Προσοχή από ΜΜΕ στην αναδημοσίευση εγγράφων”

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, καλεί τα μέσα ενημέρωσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην αναδημοσίευση των εγγράφων.

Όπως αναφέρει η Επίτροπος σε σχετική ανακοίνωση, χθες, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ανάρτησε στο λογαριασμό του σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης, αντίγραφα εγγράφων που αφορούσαν την αναστολή ποινικής δίωξης της συζύγου του κ. Πόλυ Πολυβίου. Στα έγγραφα φαινόταν ο αριθμός του τηλεφώνου και του δελτίου ταυτότητάς της. Στη συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τα κατέβασε και τα ξανά- ανέβασε, αφού διέγραψε τα στοιχεία αυτά.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι σήμερα έστειλε επιστολή στον κ. Θεμιστοκλέους για το θέμα αυτό.

«Ωστόσο, παρατηρώ ότι, ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσαν και/ ή συνεχίζουν ακόμη να δημοσιεύουν τα πρώτα έγγραφα, στα οποία φαίνονται τα στοιχεία αυτά και παραμένουν στο διαδίκτυο. Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει, ότι κάτι τέτοιο ελλοχεύει κινδύνους για τα επηρεαζόμενα πρόσωπα και συνιστά παράβαση της Αρχής της Αναλογικότητας», σημειώνει.

Καλεί τα μέσα ενημέρωσης να αφαιρέσουν τα επίμαχα στοιχεία, αν συνεχίζουν να τα δημοσιεύουν και τα καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν αναδημοσιεύουν έγγραφα που αρχικά δημοσίευσε κάποιος άλλος, αναφέροντας ότι η αναδημοσίευση, δεν τα απαλλάσσει από την ευθύνη τους, έναντι του Νόμου για την προστασία των δεδομένων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy