ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόσωπα που ξεγελούν ηλικιωμένους με σκοπό την κλοπή – Προειδοποιήσεις Αστυνομίας

Με αφορμή περιστατικό κλοπής από κατοικία που διαπράχθηκε χθες το απόγευμα στην επαρχία Λάρνακας, η Αστυνομία καλεί εκ νέου το κοινό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Συγκεκριμένα, δύο άγνωστα πρόσωπα ηλικίας 30-35 ετών, με δύο παιδιά ηλικίας 8-10 ετών, αφού εισήλθαν σε οικία 77χρονης και 78χρονου, ανέφεραν ότι μπογιατίζουν σπίτια και ρώτησαν τους ηλικιωμένους αν ήθελαν να τους μπογιατίσουν το σπίτι τους εξωτερικά.

Στη συνέχεια στην οικία μετέβη ακόμα μία γυναίκα ηλικίας 30 περίπου ετών, η οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει την 77χρονη να φτιάξουν καφέ, ενώ ο άντρας μαζί με το ένα παιδί ζήτησαν να πάνε τουαλέτα.

Ακολούθως, αναχώρησαν όλοι βιαστικά από την οικία και ανέφεραν ότι θα πήγαιναν να φέρουν μπογιές.

Στη συνέχεια ο 78χρονος, διαπίστωσε ότι στο υπνοδωμάτιο το συρτάρι του κομοδίνου ήταν ανοικτό και έλειπαν έξι χιλιάδες ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι πολίτες, σε περίπτωση που τους προσεγγίσουν κάποια από τα εν λόγω πρόσωπα, να μην τα εμπιστευτούν.

Παρακαλείται γενικά το κοινό, εάν περιέλθει στην αντίληψή του οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση που φαίνεται να σχετίζεται με τα κρούσματα αυτά ή παρόμοιας φύσης, να επικοινωνεί με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy