Προσωρινά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η Σχολή Θαλάσσιας Τεχνολογίας  

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας στη Λάρνακα θα κάνει πρεμιέρα η Σχολή Θαλάσσιας Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Δήμος Λάρνακας κατέληξε στο συγκεκριμένο κτίριο ως προσωρινό χώρο στέγασης της Σχολής, η οποία σύμφωνα με την εξαγγελία τον περασμένο Οκτώβριο, θα προσφέρει τα πρώτα της προγράμματα τον Σεπτέμβρη του 2018, με πρώτο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στη Θαλάσσια Τεχνολογία.

Πέραν τούτου, ο Δήμος Λάρνακας έχει επίσης καταλήξει σε ενδιάμεση λύση για στέγαση της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας που είναι το κτίριο όπου στεγάζεται το Κυπριακό Κολέγιο Καλών Τεχνών και το Ινστιτούτο Κορνάρο.

Με τις αποφάσεις αυτές μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της η Πανεπιστημιακή Σχολή μέχρι να υπάρξει κατάληξη και απόφαση ως προ τη μόνιμη στέγη της Σχολής.

Φαβορί παραμένει ο χώρος της Στέγης Άγιος Χαράλαμπος (πρώην λεπροκομείο) παρ’ όλο ότι, όπως πληροφορούμαστε, στο τραπέζι έχουν πέσει τελευταία και άλλες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις όπως η Διανέλλειος, η οικία του Αστυνόμου και η ανέγερση νέου κτιρίου στο χώρο της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών. Μια ιδέα που επίσης έπεσε στο τραπέζι είναι να βολιδοσκοπηθεί ο επενδυτής του λιμανιού και της μαρίνας για ένταξη της Σχολής στη χερσαία ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Οκτωβρίου 2017 ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Λάρνακας και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου η δημιουργία της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα.

Τον πλήρη σχεδιασμό της Σχολής έχει αναλάβει Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία έχει ετοιμάσει λεπτομερή έκθεση.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy