Προσωρινοί έλεγχοι εσωτερικών συνόρων Σέγνκεν στην Ιταλία λόγω G7

Οι έλεγχοι των εσωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν θα ενεργοποιηθούν προσωρινά στα ιταλικά σύνορα, δια ξηράς, αέρος και θαλάσσης, από τις 10 μέχρι τις 30 Μαΐου λόγω της Συνόδου Κορυφής της Oμάδας των Επτά (G7) που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ταορμίνα της Σικελίας στις 26-27 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο η αναστολή της ελευθερίας διέλευσης εντός της ζώνης Σένγκεν θα εφαρμοστεί σύμφωνα με το άρθρο 25 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν (Regulation (EU) 2016/399).

Προστίθεται πως οι έλεγχοι στα σύνορα μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στους μη- Ευρωπαίους πολίτες που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία μέσω μιας άλλης χώρας της ζώνης Σένγκεν.

“Η Πρεσβεία της Ιταλίας πληροφορεί πως, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής G7 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 26-27 Μαΐου του 2017 στην πόλη της Ταορμίνα στην Σικελία της Ιταλίας, οι έλεγχοι των εσωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν θα ενεργοποιηθούν προσωρινά στα σύνορα (δια ξηράς, αέρος και θαλάσσης) της Ιταλίας από τα μεσάνυχτα της 10ης Μαΐου έως τα μεσάνυχτα της 30ης Μαϊου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy