Προσπάθεια εκφοβισμού από Διεύθυνση Cyta καταγγέλλει η ΣΕΠ-ΑΤΗΚ

Προσπάθεια εκφοβισμού από τον Αναπληρωτή Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta Μιχάλη Αχιλλέως σε βάρος του Γραμματέα του Ταμείου Συντάξεων της Cyta κ. Χάρη Παφίτη και στελέχους της ΣΕΠ – ΑΤΗΚ καταγγέλλει με επιστολή της η Συντεχνία.

Οπως αναφέρει στην επιστολή της η ΣΕΠ – ΑΤΗΚ «έχουμε ενημερωθεί από το Στέλεχος μας και Γραμματέα του Ταμείου Συντάξεων κ. Χάρη Παφίτη για επιστολή την οποία έλαβε από εσάς και με την οποία του ζητάτε να σας πληροφορήσει γραπτώς για τα άτομα στα οποία αναφέρθηκε σε κατ’ ισχυρισμό δηλώσεις του σε ΜΜΕ, τα οποία ασκούν πιέσεις για απομάκρυνση του από τη Διαχειριστική Επιτροπή του ΤΣ.

Επίσης, η Συντεχνία απευθυνόμενη και πάλι προς τον κ. Αχιλλέως σημειώνει ότι «παράλληλα του αποστείλατε και δεύτερη επιστολή με την οποία τον ενημερώνετε για διενέργεια έρευνας εναντίον του για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων σχετικά με τις πιο πάνω δηλώσεις (διερωτόμαστε ποια είναι η σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την διασύνδεση)».

Η Συντεχνία, με την επιστολή της καταδικάζει τις πιο πάνω ενέργειές και «τις εκλαμβάνει ως ξεκάθαρη παρέμβαση στα θέματα του Ταμείου Συντάξεως και ειδικότερα στην υπό εξέλιξη διερεύνηση των περιπτώσεων πιθανής καταδολίευσης του».

Αναφέρει ακόμα ότι «ωςς μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επενδύσεων κατά την περίοδο των επίμαχων επενδύσεων θα αναμέναμε να είσαστε διπλά προσεχτικός και να κρατάτε αποστάσεις από τα θέματα του ΤΣ, ακόμη περισσότερο δε ενόψει και της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του στις 04.10.2016. Επιπρόσθετα, σας επισημαίνουμε ότι οι ενέργειες σας συνιστούν παράβαση διεθνών συμβάσεων αλλά και της εθνικής νομοθεσίας αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι όπως και της προστασίας των εκπροσώπων του προσωπικού».

Η επιστολή της ΣΕΠ – ΑΤΗΚ:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy