Προσπάθεια για αποσπασματική παραλαβή της Πλατείας Ελευθερίας

Δεν δίνεται στο κοινό η πλατεία Ελευθερίας στις αρχές του 2018 όπως υποσχέθηκε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, αλλά γίνεται προσπάθεια για να δοθεί μέρος αυτής. Επιπλέον θα προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό με μεγαλύτερη εμπειρία για την ολοκλήρωση του έργου.

Η Συντονίστρια του Έργου Πλατείας Ελευθερίας, κ. Αγνή, με γραπτή δήλωση της αναφέρει ότι την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε περιήγηση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια  της οποίας έγινε αξιολόγηση της εξέλιξης του έργου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και τόσο ο Δήμος Λευκωσίας, όσο και ο Αρχιτέκτονας κατέληξαν σε σειρά αυστηρών οργανωτικών μέτρων, τα οποία προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.
 
Η κ. Πετρίδου επαναλαμβάνει ότι εντός Ιανουαρίου θα δοθεί πρόσβαση στο κοινό δια μέσου της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας και θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα. Προσθέτει επίσης πως η γέφυρα δεν θα δοθεί στο κοινό σε όλη την έκτασή της επειδή τα δείγματα του δυτικού στηθαίου δεν ικανοποίησαν τεχνικά και πλέον προχωρούμε σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.
 
Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, κατασκευάζονται και αυτά στο εξωτερικό, συνεχίζει και αναφέρει ότι οι εργασίες ολοκλήρωσης της γέφυρας προχωρούν και οποιοσδήποτε επισκεφθεί το εργοτάξιο θα δει με τα ίδια του τα μάτια έντονη διεξαγωγή εργασιών, με περισσότερους από 120 εργάτες να εργάζονται κάθε  μέρα.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Γιωρκάτζης το 2016  υποσχόταν παράδοση της Πλατείας στις αρχές του 2017, έπειτα αρχές του 2018 και τώρα ο εκπρόσωπος του αρχιτέκτονα, εκτιμά,  ότι το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2018 και ότι τελικά θα παραδοθεί εντός του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διαδικασία δεν θα επιφέρει μόνο επιμήκυνση του χρόνου ολοκλήρωσης αλλά και αύξηση του συνολικού κόστους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy