Προσπάθησε να «μαζέψει» τις νέες βολές Τραμπ κατά του FBI ο Λευκός Οίκος

Ένα από τα μηνύματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, σε βάρος του FBI άναψε πάλι «φωτιές», τις οποίες προσπάθησε να «σβήσει» η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. Με αφορμή την παραδοχή από μέρους του FBI το Σαββατοκύριακο ότι είχαν ειδοποιηθεί για την επικινδυνότητα του 19χρονου οπλοφόρου που σκότωσε 17 άτομα σε σχολείο του Πάρκλαντ της Φλώριδας, ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε:

«Πολύ θλιβερό που το FBI έχασε τόσες πολλές ενδείξεις που υπήρχαν για τον οπλοφόρο του σχολείου της Φλώριδας. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποδείξουν ρωσική εμπλοκή με το προεκλογικό επιτελείο Τραμπ – δεν υπάρχει εμπλοκή. Επιστρέψτε στα βασικά και κάνετέ μας όλους υπερήφανους».
Ερωτηθείσα αν ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι το FBI παράβλεψε τις προειδοποιήσεις εξαιτίας του πολύ χρόνου που ξοδεύει στις έρευνες για τη Ρωσία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε «όχι απαραίτητα».
«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αιτία είναι ένα διαταραγμένο άτομο που αποφάσισε να πάρει τη ζωή 17 άλλων ανθρώπων. Αυτή είναι η ευθύνη του οπλοφόρου και σίγουρα όχι ευθύνης κανενός άλλου», ανέφερε η κ. Σάντερς.
 
Όταν ερωτήθηκε αν ήταν λανθασμένο το μήνυμα του προέδρου, είπε πως απλά στο μήνυμά του τόνισε την ανάγκη οι υπηρεσίες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας να μην εστιάζονται σε κάτι που είναι ξεκάθαρα μία φάρσα σε σχέση με την εμπλοκή του προεκλογικού επιτελείου Τραμπ.
 
Σε ερώτημα με αφορμή την παραπομπή 13 Ρώσων υπηκόων για εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές, η εκπρόσωπος είπε ότι είναι πολύ σαφές ότι υπήρξε ρωσική εμπλοκή, είναι όμως επίσης σαφές πως δεν είχε κανένα αντίκτυπο στις εκλογές και πως το προεκλογικό επιτελείο Τραμπ δεν ενεπλάκη καθ’ οιουδήποτε τρόπο για να συμβεί αυτό.
 
 «Ο Πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνηση έχουν καταστήσει σαφές ότι η παρέμβαση στις εκλογές μας θα έχει συνέπειες και θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε επιπτώσεις ως απάντηση στις ρωσικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατονομάσαμε τη Ρωσία. Ήταν η πρώτη φορά που έχετε δει κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοια πράγματα», πρόσθεσε η κ. Σάντερς.
 
Το μήνυμα πάντως του προέδρου αντιμετωπίστηκε με οργισμένα σχόλια από χρήστες του Twitter, μεταξύ αυτών και άτομα τα οποία έχασαν συγγενείς και φίλους στο μακελειό του Πάρκλαντ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy