Προσπαθούσαν για 17 χρόνια να γίνουν γονείς και… έκαναν εξάδυμα (pics)

Προσπαθούσαν επί 17 χρόνια να γίνουν γονείς και τελικά τα κατάφεραν. Σήμερα ο Αντεμπόιε (Adeboye) και η Ατζιμπόλα Τάιο (Ajibola Taiwo) είναι γονείς ούτε ενός ούτε δύο, αλλά έξι μωρών! Τριών πολύ μικρών αγοριών και τριών κοριτσιών.

Η γυναίκα αυτή γέννησε εξάδυμα την περασμένη εβδομάδα με καισαρική στο Nοσοκομείο Παίδων του Ρίτσμοντ, εκπληρώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες της.

Για περίπου δύο δεκαετίες η Ατζιμπόλα που κατάγεται από τη Νιγηρία και ο σύζυγός της είχαν κάνει πολλές προσπάθειες να γίνουν γονείς, ωστόσο δεν τα κατάφερναν.

Αυτό, μέχρι τον Νοέμβριο, όπου για πρώτη φορά άκουσαν στον υπέρηχο την καρδιά τεσσάρων μωρών να χτυπά. Σε επόμενο όμως ραντεβού με τον γυναικολόγο, έμαθαν ότι τελικά περιμένουν έξι νέα μέλη.

170526082844 02 couple sextuplets exlarge 169

Η κυοφόρηση και η γέννηση έξι μωρών είναι σπάνια. Το 2015, γεννήθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια μωρά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μόλις 24 περιπτώσεις να αφορούν τη γέννηση πάνω από 5 βρεφών.

Μόλις η οικογένεια αυτή έμαθε ότι περιμένουν έξι μωρά, μια ομάδα 40 συνολικά ατόμων ασχολήθηκε με τη μητέρα, η οποία άρχισε να κάνει διάφορες ασκήσεις για να βεβαιωθεί ότι όλα θα πήγαιναν καλά τη μεγάλη μέρα. Μετά από τριάντα εβδομάδες κύησης, ήρθε η ώρα τα μωρά να δουν τον κόσμο. Γεννήθηκαν στις 11 Μαϊου.

170526084037 05 couple sextuplets exlarge 169

«Είναι ένα εκπληκτικό ιατρικό επίτευγμα τα οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς την πολύ καλή συνεργασία του προσωπικού», αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων του Ρίτσμοντ.

Μια εβδομάδα μετά τη γέννα, η μητέρα πήρε εξιτήριο ενώ τα πολύ μικρά μωρά παραμένουν στην θερμοκοιτίδα, χωρίς όμως να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Όπως είναι λογικό, γεννήθηκαν πολύ αδύναμα. Ζυγίζουν περίπου μισό με ένα κιλό και η ιατρική παρακολούθησή τους κρίνεται απαραίτητη.

170526082846 03 couple sextuplets exlarge 169

Όπως διηγείται η μητέρα: «Ελπίζω ότι το μικρότερο από τα έξι μου παιδιά να μεγαλώσει και να πει “ήμουν τόσο μικρός τότε… κοίτα πόσο μεγάλωσα”».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy