Προστατευόμενος μάρτυρας «καίει» τον Νετανιάχου

Σφίγγει ο κλοιός για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου αναφορικά με την εμπλοκή του σε νέο σκάνδαλο διαφθοράς. Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του έκανε συμφωνία με τις αρχές, είναι, πλέον, προστατευόμενος μάρτυρας και ετοιμάζεται να καταθέσει εναντίον του.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας ο Σλόμο Φίλμπερ έφτασε σε συμφωνία με τις Αρχές ώστε να δώσει στοιχεία για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τις κατηγορίες για διαφθορά. Αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό επισήμως εάν ο Φίλμπερ θα καταθέσει εναντίον του Νετανιάχου, όλα τα μεγάλα μέσα μεταδίδουν ότι έχει ήδη συνάψει συμφωνία για να το πράξει.

Ο Φίλμπερ, πρώην διευθυντής του υπουργείου Επικοινωνίας υπό τον Νετανιάχου συνελήφθη με την υποψία ότι προωθούσε ρυθμίσεις που άξιζαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια προς την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Bezeq. Σε αντάλλαγμα η ιστοσελίδα της Bezeq η Walla! φέρεται να έκανε ευνοϊκή κάλυψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της οικογένειάς του.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται μετά από την κατηγορία πως ένας άλλος έμπιστος σύμβουλός του προσπάθησε να δωροδοκήσει δικαστή με αντάλλαγμα να «κουκουλωθεί» υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η γυναίκα του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός που ήταν ταυτόχρονα και υπουργός Επικοινωνιών μέχρι και πριν από έναν χρόνο, δεν θεωρείται ύποπτος, παρά το γεγονός ότι μπορεί σύντομα να ανακριθεί. Ο Νετανιάχου αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Πάντως, αρκετοί σημαίνοντες υπουργοί από το κόμμα του Νετανιάχου, οι οποίοι μέρχι πρότινος τον υπερασπίζονταν, τώρα παραμένουν σιωπηλοί.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Haaretz, Αλούφ Μπεν, είπε «Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες της θητείας του Μπένιαμιν Νετανιάχου».

Παράλληλα, άλλοι κορυφαίοι αρθρογράφοι ανέφεραν ότι εάν ο Φίλμπερ είπε όλα όσα ξέρει ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο πως θα μείνει εκτός φυλακής παρά πως θα μείνει στο πόστο του.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται λίγες ημέρες αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να παραπεμφθεί ο Νετανιάχου για δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εξουσίας σε δύο υποθέσεις.

Την τελική απόφαση για την υπόθεση αυτή θα λάβει ο γενικός εισαγγελέας Αβιχάι Μαντελμπίτ, ο οποίος έχει διοριστεί από τον Νετανιάχου, αλλά η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy