Πρόστιμο €20 χιλ. για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σε εταιρεία από Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Διοικητικό πρόστιμο €20.000 στην εταιρεία L.I.V.E. Papadopoulos Franchises Ltd, για αθέμιτη εμπορική πρακτική σε σχέση με την προώθηση κοσμημάτων με την επωνυμία Τσαγκαράκης στην κυπριακή αγορά, επέβαλε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποίησε αυτεπάγγελτη έρευνα με αντικείμενο την πρακτική της εταιρείας να διαφημίζει προσφορές ή/και εκπτώσεις των προϊόντων της μέσω της ιστοσελίδας www.facebook.com/TsangarakisCyprus και μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, με την ένδειξη ξεπούλημα «sale» ή/και «ειδική τιμή» χωρίς προηγουμένως να τα έχει διαθέσει προς πώληση στην αρχική τιμή, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο εσφαλμένες πληροφορίες ή/και πληροφορίες που δημιουργούν ή που μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση στον καταναλωτή.

Μετά από την ολοκλήρωση της έρευνας, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στην εταιρεία L.I.V.E. Papadopoulos Franchises Ltd, αντιπρόσωπο των κοσμημάτων Τσαγκαράκης στην κυπριακή αγορά, διοικητικό πρόστιμο ύψους €20.000 λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η αθέμιτη εμπορική πρακτική επηρέασε ή είχε τη δυνατότητα να επηρεάσει μεγάλο αριθμό καταναλωτών, πράγμα που προκύπτει από το γεγονός ότι οι διαφημίσεις αυτές προβάλλονταν σε ιδιαίτερα δημοφιλή μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης (τηλεόραση και Facebook).

Επιπρόσθετα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διέταξε την εταιρεία L.I.V.E. Papadopoulos Franchises Ltd να τερματίσει τις πρακτικές που κρίθηκαν ως αθέμιτες και να αποφύγει επανάληψή τους στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι για την επιβολή του πιο πάνω προστίμου, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συνυπολόγισε το γεγονός ότι είχε στο παρελθόν εκδώσει κατά της εταιρείας, για χρήση παρόμοιων αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, την υπ’ αριθμ. 2014/18(ΑΠ) Απόφαση, επιβάλλοντας της διοικητικό πρόστιμο ύψους €2.500 και το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση συμμόρφωσης ή/και δεν έχει προβεί σε λήψη διορθωτικών μέτρων, παρόλο που ενημερώθηκε γραπτώς από την Υπηρεσία ότι η εν λόγω εμπορική πρακτική κρίθηκε ως αθέμιτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy