Προσβάσιμες παραλίες στην Αγ. Νάπα ζητούν οι παραπληγικοί

Επιστολή στο Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο με την οποία ζητείται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία προσβάσιμων χώρων υγιεινής και εγκατάσταση ειδικών τροχοκαθισμάτων για είσοδο στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία, απέστειλε η Οργάνωση Παραπληγικών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Οργάνωση χαρακτηρίζει «απαραίτητο και υπεύθυνο, μέρος των εσόδων που λαμβάνει ο Δήμος Αγίας Νάπας από τη διαχείριση κρεβατιών και ομπρελών στις παραλίες του, να επιστρέφουν κάθε χρόνο στους λουόμενους που χρησιμοποιούν τις παραλίες μέσω επενδύσεων σε υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα εξυπηρέτησης τους και την παραμονή τους στις παραλίες του Δήμου».

Μερικές από τις υποδομές που εισηγείται στην επιστολή της η Οργάνωση είναι «η δημιουργία προσβάσιμων άνετων χώρων υγιεινής, ντους και αποδυτηρίων, χώρων στάθμευσης και υποδομές για προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες, όπως εγκατάσταση μετακινούμενων ραμπών στην αμμουδιά που να οδηγούν μέχρι το νερό, αγορά ειδικών τροχοκαθισμάτων για είσοδο στο νερό και εγκατάσταση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης για είσοδο στο νερό», όπως αυτό που έχει δωρίσει η Οργάνωση στη παραλία «Βαθκειά Γωνιά» της Αγίας Νάπας.

Στην επιστολή της η Οργάνωση αναφέρει ότι θα είναι «εξαιρετική κίνηση» η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας μιας τέτοιας απόφασης για εφαρμογή πολιτικής επιστροφής χρημάτων από τα έσοδα του Δήμου που λαμβάνει από τη διαχείριση των παραλιών του .

Μια τέτοια απόφαση, προστίθεται «θα είναι παράδειγμα υπεύθυνης συμπεριφοράς και αναγνώρισης της ευθύνης για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους παραθαλάσσιους Δήμους στη χώρα μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης Παραπληγικών ευελπιστεί στη «θετική ανταπόκριση» του Δήμου Αγίας Νάπας «με κύριο στόχο την αναβάθμιση των παραλιών του Δήμου και την ισότιμη εξυπηρέτηση των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες» που είναι όπως σημειώνει «μια ιδιαίτερα σημαντική αγορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για το Δήμο Αγίας Νάπας και την Κύπρο».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy