Πρόταση για κατάργηση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων

Πρόταση νόμου κατέθεσε χθες το ΑΚΕΛ για κατάργηση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων.

Η εν λόγω πρόταση την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Σ. Στεφάνου, Α. Δαμιανού και Α. Καυκαλιάς προτείνει επίσης την κατάργηση της ίδιας της νομοθεσίας για την αποκρατικοποίηση δημοσίων οργανισμών και δημόσιας περιουσίας.

Οπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου, δεδομένης της πρόσφατης απάλειψης κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 που σχετίζονταν με τη λειτουργία της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων και τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης δημοσίων οργανισμών, κρίνεται ότι θεσμικά η διατήρηση της εν λόγω μονάδας έχει πλέον καταστεί άνευ αντικειμένου.

Εξάλλου, σημειώνεται, ζητήματα τα οποία αφορούν στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας παραμένουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών και πλέον δεν υφίσταται ανάγκη για άλλο φορέα. Με την κατάργηση της νομοθεσίας, αναφέρεται, η Βουλή θα αποτυπώσει νομοθετικά τη βούλησή της για τερματισμό των όποιων προσπαθειών αποκρατικοποίησης δημοσίων οργανισμών από τρίτα μέρη.

Υπογραμμίζεται ότι τέτοιοι οργανισμοί θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας τους, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια λειτουργίας τους και την ενδυνάμωση των τρόπων λογοδοσίας τους.

Δημήτρης Στρατής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy