Προτάσεις νόμου για προστασία του μητρικού θηλασμού

Προτάσεις νόμου για τροποποίηση του περί Προστασίας της Μητρότητας Νόμου, κατέθεσαν το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι με στόχο την προστασία και προώθηση του μητρικού θηλασμού.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συμφωνούν με το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Η ανάγκη τροποποίησης του νόμου, τόνισαν οι βουλευτές, προέκυψε μετά τη ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά που δέχτηκε η δημοσιογράφος, ηθοποιός Μέλανη Στέλιου όταν ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που θήλαζε το νεογέννητο παιδί της.

Η κ. Στέλιου ήταν μάλιστα παρόν στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής μαζί με το μωρό της.

Το περιστατικό αυτό έφερε στην επιφάνεια τα ταμπού της κοινωνίας μας, είπε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, τονίζοντας πως υπάρχει μεν Εθνική Επιτροπή Προστασίας του Μητρικού Θηλασμού αλλά δεν έχει κονδύλια για να επιτελέσει έργο.

Ο Γιώργος Περδίκης υπέδειξε την ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας προστασίας και προώθησης του μητρικού θηλασμού, προσθέτοντας πως δυστυχώς σήμερα υπάρχει σεξισμός για μια φυσιολογική διαδικασία.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος των γυναικών που θηλάζουν σε δημόσιους χώρους, σημειώνοντας πως το κόμμα της είναι υπέρ των προτάσεων νόμου. Προς την ορθή κατεύθυνση τα νομοσχέδια, είπε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy