Πρωταθλητής ο Tito Rabat στην Moto2

O Tito Rabat της Furygan είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής του Moto2, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο στον προτελευταίο γύρο που πραγματοποιήθηκε στην Μαλαισία καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από το νικητή του αγώνα Maverick Vinales και το Mika Kallio που κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Ο 25χρονος αναβάτης της Marc VDS έχει κυριαρχήσει στην Moto2 την φετινή σεζόν με μια σταθερή και εντυπωσιακή απόδοση από τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ πριν από ένα εξάμηνο εξασφαλίζοντας και κάνοντας ένα ρεκόρ με δέκα θέσεις στην Pole Possition μαζί με 13 θέσεις στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένων και των 7 στο ψηλότερο σκαλί όπου ήταν ο νικητής.

Το τρόπαιο του πρωταθλήματος απονεμήθηκε στο Tito Rabat στον 17ο γύρο του πρωταθλήματος στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP τον Ιταλό Valentino Rossi. Με 326 βαθμούς στο σύνολο 37 μπροστά από τον δεύτερο Mika Kallio ένα αγώνα πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς στην Βαλένθια στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής.

Ο πρωταθλητής Tito Rabat δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στη Μαλαισία: “Έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά δεν βρίσκω τα λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου.

Στον αγώνα σήμερα πίεσα σκληρά στην αρχή, αλλά στο τέλος, αποφάσισα να μην ρισκάρω και να κρατήσω μόνο τη διαφορά από τους αναβάτες που ακολουθούσαν πίσω μου, για να εξασφαλίσω μια θέση στο βάθρο. Αυτό ήταν αρκετό για μένα.

Δεν έχω ακόμα σκεφτεί ότι είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής, έτσι δεν βρίσκω τα λόγια, αλλά ευχαριστώ την ομάδα μου, διότι αυτοί με έσπρωξαν καθημερινά, με βοήθησαν και ήταν μαζί μου σε κάθε βήμα και τρόπο. Ευχαριστώ επίσης τον Marc van der Straten, που χωρίς αυτό δεν θα ήταν δυνατή αυτή η επιτυχία, επίσης την οικογένειά μου για την υποστήριξή τους σε όλη τη χρονιά και το Circuit Almeria για τη βοήθειά τους τα τελευταία χρόνια”.

Θέλω να αφιερώσω αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη μαμά μου, επειδή η μνήμη της με παρακινεί να κάνω το καλύτερο που μπορώ κάθε μέρα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Furygan David S τόνιζε: “Θα ήθελα να συγχαρώ τον Tito για την εξαιρετική αυτή παρουσία σε όλη τη σεζόν και να τον ευχαριστήσω για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Ως χορηγοί του, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τα επιτεύγματά του και είναι τιμή μας να προστατεύσουμε έναν ευγενικό και ταλαντούχο αναβάτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy