Πρωταθλήτρια η Ένωση, υποβιβάστηκε τελικά η Ξυλοτύμπου

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου κατέκτησε απόψε τον τίτλο του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής νίκησε στο Στάδιο «Da Noi / Αμμόχωστος – Επιστροφή» με 2-0 την Ομόνοια Αραδίππου και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με απολογισμό 60 βαθμούς.

Στο 42ο λεπτό ο Κούλλης Παύλου με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην Ένωση και στο 89ο ο Γιώργος Κολοκούδια διαμόρφωσε το 2-0. Η Ένωση στη διαδρομή των 26 αγωνιστικών πανηγύρισε 18 νίκες, έφερε 6 ισοπαλίες και ηττήθηκε 2 φορές. Πέτυχε 54 τέρματα και δέχτηκε 20.Μετά τη λήξη του αγώνα έγινε η απονομή του τίτλου και των μεταλλίων στους θριαμβευτές από το Μιχάλη Ππεκρή, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ και το Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ανθούλη Μυλωνά.

Παραμονή για ΘΟΪ Λακατάμιας
Στις άλλες σημερινές αναμετρήσεις της πάνω ζώνης η Αναγέννηση Δερύνειας νίκησε εκτός έδρας την Ξυλοτύμπου με 2-1  (Ευσταθίου 17’, Γουέσλεμ 37’ / 76’ Ταύρου) και τερμάτισε δεύτερη με ένα βαθμό λιγότερο από την Ένωση.
Ο Διγενής Ορόκλινης νίκησε με 2-0 τον Οθέλλο από τέρματα που πέτυχαν οι Ανασέτ (44’) και Κατσιάτης (90’) και εξασφάλισε την παραμονή του.
Το ΘΟΪ Λακατάμιας πέτυχε δύο τέρματα στις καθυστερήσεις (Θεοφάνους και Ατόρνο με πέναλτι) και με το εκτός έδρας 2-0 σε βάρος του ΑΣΙΛ παρέμεινε στην Κατηγορία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Ξυλοτύμπου.Οι δύο ομάδες και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις έφεραν ισοπαλία με το ίδιο σκορ, 1-1.

Διαβαθμίστηκαν από τις προηγούμενες αγωνιστικές Χαλκάνορας και Εθνικός Άσσιας.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι αγώνες Εθνικός Άσσιας – Χλκάνορας, ΑΕΖ Ζακακίου – ΠΑΕΕΚ και Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – Αγία Νάπα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy