Πρόθυμο για επιστροφή εδαφών το Λονδίνο

Την πρόταση της Βρετανίας να εκχωρήσει στην επανενωμένη Κύπρο τμήμα του εδάφους των βάσεων, αλλά και τη μακροπρόθεσμη αξία της λειτουργίας των βάσεων στο νησί επαναβεβαίωσε στη Βουλή των Λόρδων εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί να επανενώσουν την Κύπρο μέσω μίας δίκαιης και διαρκούς λύσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει μία γενναιόδωρη προσφορά, ότι ως μέρος μίας συνολικής λύσης θα εκχωρήσει ένα σημαντικό ποσοστό της γης των περιοχών των κυρίαρχων βάσεων», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Υφυπουργός Άμυνας Κόμης Χάου.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Ωστόσο, οι περιοχές των κυρίαρχων βάσεων συνεχίζουν να έχουν σημαντική επιχειρησιακή αξία για την άμυνα, η οποία αναμένεται έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια».

Ο Κόμης Χάου απαντούσε σε γραπτά ερωτήματα που είχε υποβάλει ο Λόρδος Κιλκλούνεϊ, με τα οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τις σκέψεις της κυβέρνησης γύρω από την εκχώρηση εδάφους των βάσεων στο πλαίσιο της συμβολής στη λύση του Κυπριακού, αλλά και τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο εγκατάλειψης μίας η αμφότερων των βάσεων στην Κύπρο, πάλι στο πλαίσιο διευκόλυνσης μίας πολιτικής λύσης.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy