Πρώτη δοκιμή στο τερματικό καυσίμων

Στο αγκυροβόλιο του Βασιλικού έφτασε σήμερα στις 8 το πρωί το πλοίο M/T ‘Chance’ και αφού πέρασε από τους απαραίτητους ελέγχους προσδέθηκε στην προβλήτα της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), για να εκφορτώσει φορτίο πετρελαιοειδών που θα χρησιμοποιηθεί τις επόμενες μέρες για σκοπούς ελέγχου των συστημάτων της προβλήτας και των δεξαμενών του τερματικού.

Τα πετρελαιοειδή θα παραμείνουν στο τερματικό μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων που θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες περίπου, και στη συνέχεια θα επανεξαχθούν. Αφού τα συστήματα και οι διαδικασίες του τερματικού περάσουν από επιτυχή έλεγχο, η εταιρεία θα θέσει το τερματικό σε λειτουργία και θα είναι σε θέση να αποθηκεύσει πετρελαιοειδή και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Η VTTV παρέλαβε επίσημα το τερματικό από την εργοληπτική εταιρεία J&P χθες. Το έργο περιλαμβάνει 28 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 544 χιλιάδων κυβικών μέτρων και προβλήτα δεξαμενόπλοιων που έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πέραν των 500 πλοίων τον χρόνο. Η δεύτερη φάση του τερματικού, που είναι υπό μελέτη, θα περιλαμβάνει 13 επιπρόσθετες δεξαμενές που θα αυξήσουν τη συνολική χωρητικότητα του έργου στα 849 χιλιάδες κυβικά μέτρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy