Πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση στο Eurogroup

Για πόρισμα της πρώτης αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης, που διεξήχθη το Σεπτέμβρη, αναμένεται να ενημερωθούν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου που εδόθη απόψε στη δημοσιότητα. Εκτός από το πόρισμα για την Κύπρο οι 19 του ευρώ θα εξετάσουν και τα ευρήματα της 6ης αξιολόγησης μετά την ολοκλήρωση του αντίστοιχου Ισπανικού προγράμματος, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, οι 19 θα ενημερωθούν για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας πρόσφατης αποστολής ελέγχου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης έκθεσης σχετικά με την τεχνική βοήθεια που παρέχεται στις ελληνικές αρχές από την υπηρεσία υποστήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν (SRSS).

Το eurogroup θα ακούσει επίσης μια παρουσίαση από την Danièle Nouy, ​ πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , σχετικά με τις δραστηριότητες του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού τραπεζών (SSM), από τον Απρίλιο του 2016. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Μηχανισμού Εκκαθάρισης τραπεζών, Elke König, θα ενημερώσει το Eurogroup για τις δραστηριότητες του οργάνου του οποίου προΐσταται μέχρι σήμερα.

Τέλος οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με τα εθνικά πλαίσια αφερεγγυότητας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την αξιολόγησή της σε σχέση τον του πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy