Ελλάδα: Πρωτιές και αυτοδυναμίες της Πανσπουδαστικής

Η στήριξη που έδωσαν χιλιάδες φοιτητές στο ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο, το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές που έγιναν χτες, καταγράφεται και στις πολλές πρωτιές και αυτοδυναμίες που κατέκτησαν σε μία σειρά σχολές,

Τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη σε 47 συλλόγους (41 σε ΑΕΙ και 6 σε ΤΕΙ) ενώ πήραν αυτοδυναμία σε 25 συλλόγους (σε ΑΕΙ 19 και σε ΤΕΙ 6).

Συγκεκριμένα στην Αττική, τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής κατέκτησαν την αυτοδυναμία σε ΠΤΝ ΕΚΠΑ, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, ΑΣΚΤ.

Στην Κεντρική Μακεδονία στο Εικαστικό ΑΠΘ και το Γεωλογικό του ΑΠΘ, στην Ήπειρο στο ΠΤΝ Ιωαννίνων, Βιολ. Εφαρμογών Ιωαννίνων, Επιστήμη Τεχνών Ιωαννίνων, Αρχειονομία Ιονίου, Ιστορικό Ιονίου και Πληροφορική Ιονίου.

Στη Θεσσαλία αυτοδυναμία είχε η ΠΚΣ σε Ειδική Αγωγή Βόλου, Φυτική Παραγωγή Βόλου, ΑΜΘ, Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ, Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ ενώ στο Αιγαίο στο Μαθηματικό, Πληροφορικής και Στατιστικό.

Πρώτη δύναμη στην Αττική αναδείχθηκε η ΠΚΣ στη Φιλοσοφική ΕΚΠΑ, στη ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, στο Μαθηματικό, το Γεωλογικό, το Φυσικό και τη Νοσηλευτική του ΕΚΠΑ.

Στην Κεντρική Μακεδονία σε Φυσικό ΑΠΘ, ΗΜ ΑΠΘ, Δασολογία ΑΠΘ, Ψυχολογία ΑΠΘ, Αγγλικό ΑΠΘ, στη Δυτική Ελλάδα σε Φυσικό Πάτρας, Μηχανολόγους Πάτρας, Φαρμακευτικό Πάτρας, Αρχιτεκτονική Πάτρας, ΠΤΝ Πάτρας, Θέατρο Πάτρας, στην Ήπειρο στο Χημικό και το Φυσικό Ιωαννίνων, στη Θεσσαλία στους Μηχανολόγους Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Βόλου και τους Μηχανολόγους Βόλου, ενώ στην Κρήτη στο Τμήμα Ψυχολογίας.

Αυτοδυναμίες κατέγραψε η Πανσπουδαστική και σε τμήματα των ΤΕΙ και συγκεκριμένα στην Αττική, σε ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, στη Δυτική Ελλάδα στο ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ Πάτρας, στην Κρήτη Μουσικής Τεχνολογίας και στη Θεσσαλία στο ΤΕΙ Τρικάλων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy