Πρωτοβουλία ΠτΒ για επιτάχυνση διαδικασιών ΔΕΑ

Εκστρατεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για βοήθεια ως προς το ανθρωπιστικό θέμα της διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων και προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για συγκέντρωση στοιχείων αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σήμερα τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου.

Σε δήλωση που ακολούθησε τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως κατά τη συνάντηση έγινε σύντομη και λεπτομερής ενημέρωση για το θέμα της διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων και τις δυσκολίες που υπάρχουν καθώς πέρασαν 42 χρόνια και δεν μπορούμε να διερευνήσουμε την τύχη των δύο τρίτων των αγνοουμένων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως με τον Επίτροπο Προεδρίας συμφωνήθηκε να γίνουν ενέργειες προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για να διερευνηθεί η δυνατότητα συγκέντρωσης πληροφοριών και να να αναλάβει εκστρατεία, ως Πρόεδρος της Βουλής, στην Ευρώπη για ενημέρωση κυρίως των κοινοβουλίων των ευρωπαϊκών κρατών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται, από τα οποία θα ζητηθεί βοήθεια ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία διερεύνησης.

Ο κ. Φωτίου χαρακτηρίζοντας πολύ παραγωγική συνάντηση, είπε ότι κατά τη διάρκειά της ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις δυσκολίες που υπάρχουν και ειδικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΔΕΑ.

“Εχω επαναλάβει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “δεν εντοπίζονται στις κατεχόμενες περιοχές οστά Ε/κ και Ελλαδιτών αγνοουμένων”.

Είπε επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία της ΔΕΑ βρίσκονται σε επικίνδυνο στάδιο και εξέφρασε φόβους πως εάν συνεχιστεί η κατάσταση το έργο της ΔΕΑ θα επηρεαστεί.

“Έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής βοήθεια τόσο σε προσωπικό επίπεδο, στο πλαίσιο των επαφών του, όσο και της ίδιας της Βουλής ώστε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, ειδικά εκτός Κύπρου για να πιεστεί και πεισθεί η Τουρκία μετά από 42 χρόνια να συνεργαστεί για αυτό το ανθρωπιστικό θέμα”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy