Πρωτοβουλίες ΑΚΕΛ για ΣΥΛ με το άνοιγμα της Βουλής

Η υποστελέχωση του Συμβούλιου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με το διευθυντή του Συμβουλίου Νίκο Ζαμπακίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπακίδη, το εργατοτεχνικό προσωπικό είναι αρκετά μειωμένο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρροές που υπάρχουν οι οποίες όπως είπε τους καλοκαιρινούς μήνες ανέρχονται περίπου στις 40 κάθε μέρα. Πρόσθεσε ότι με το υφιστάμενο προσωπικό δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ατιμολόγητο που έχει σοβαρό κόστος για τον οργανισμό αλλά και για την Κύπρο.

Επίσης, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και τροποποιήσεις του περί Δήμων νομοθεσίας που μπορούν να γίνουν. Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι το νερό είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας προσθέτοντας ότι έχει τεράστια σημασία η διαχείρισή του και η όλη διάθεσή του στους πολίτες.

Ο κ. Κυπριανού αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΛ διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ με την επανέναρξη της λειτουργίας της Βουλής θα επιχειρήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες τέτοιες προκειμένου να υπάρξουν νομοθετικές τροποποιήσεις που θα διευκολύνει το έργο του Συμβουλίου και από την άλλη να στελεχωθούν με περισσότερο προσωπικό.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επέκταση του θεσμού μέσα από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως εξήγησε, εκεί προνοείται η δημιουργία επαρχιακών συμβουλίων.

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το Συμβούλιο για τη δημιουργία του Μουσείου Νερού το οποίο όπως είπε είναι χρήσιμο για να μαθαίνουν οι νέοι πως ήταν κάποτε η ζωή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy