Προβλέπει νέο Eurogroup ο Oettinger

Ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ Günther Oettinger εξέφρασε την Παρασκευή την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά μπορεί να χρειαστεί, όπως είπε, νέα συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα.

«Εργαζόμαστε έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμένει στην Ευρωζώνη», είπε ο κ. Oettinger στο γερμανικό ραδιόφωνο “Deutschlandfunk”.

«Σε αυτή τη βάση, νομίζω ότι μια συμφωνία παραμένει πιθανή μέσα στις επόμενες οκτώ μέρες – εάν είναι απαραίτητο μέσω μιας νέας συνάντησης των ηγετών», των κρατών μελών, σημείωσε.

Το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσει περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα. Η Γερμανία απέρριψε την ελληνική πρόταση για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, λέγοντας ότι «δεν είναι ουσιαστική λύση», διότι αυτή δεν δεσμεύει την Αθήνα να τηρήσει τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης.

Ολοκλήρωση του προγράμματος ζητά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Hans Joerg Schelling δήλωσε στην εφημερίδα “Oberoesterreichische Nachrichten” ότι η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το υφιστάμενο πακέτο διάσωσης της, προτού συμφωνηθεί νέο πρόγραμμα.

Η δήλωση του Αυστριακού υπουργού, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας, έγινε προτού ληφθεί το τελευταίο αίτημα της Ελλάδας για δανειοδότηση.

Όπως δήλωσε ο κ. Schelling στην εφημερίδα “Oberoesterreichische Nachrichten”, η αίτηση της Αθήνας πρέπει να «σέβεται τους όρους» του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.

Στη συνέχεια, «μπορούμε να συζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα με νέους όρους, αλλά τώρα το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας τη δεδηλωμένη θέση του.

Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου δήλωσε ότι τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα έγιναν νωρίς την Πέμπτη.

Ο κ. Schelling δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση σχετικά με τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις που πρόκειται να συζητηθούν την Παρασκευή από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy