ΚΕΒΕ, CIPA: Δεν έχει διαπιστωθεί μείωση στις πωλήσεις ακινήτων από την απόφαση της Κίνας

Δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε κάμψη ή προβλήματα σε σχέση με τις πωλήσεις στον τομέα των ακινήτων, μετά την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει την εκροή κεφαλαίων για επενδύσεις σε ακίνητα, δήλωσε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής.
 
Κληθείς να σχολιάσει την σχετική απόφαση της Κίνας, ο ΓΓ του ΚΕΒΕ τόνισε ότι θα πρέπει να δώσουμε το σωστό μέγεθος και σημασία σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ότι δεν είναι μια απόφαση που αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά είναι ένα οριζόντιο μέτρο της Κίνας
 
Ανέφερε ότι αυτός ο περιορισμός έχει επιβληθεί από τις αρχές του έτους από την Κίνα και δεν είναι κάτι καινούργιο και ότι το ΚΕΒΕ το είχε εντοπίσει αυτό νωρίς και είχε προς τούτο και κάποια συνάντηση με την πρεσβεία της Κίνας στην Λευκωσία όπου συζητήθηκε το θέμα.
 
Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε κάμψη ή προβλήματα σε σχέση με τον τομέα των ακινήτων και το ενδιαφέρον που έχει, υπογράμμισε.

Ο κ. Τσιακκής ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κινέζικους οργανισμούς για επενδύσεις στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι προς αυτόν τον σκοπό συζητούνται αριθμός τέτοιων επενδύσεων που μπορεί και να καταλήξουν και οι οποίες αφορούν κυρίως τον τομέα του τουρισμού και της δημιουργίας επενδυτικών ταμείων, που θα χρησιμοποιούν την Κύπρο.
 
Σημείωσε ότι η δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ή ακόμη και μια επένδυση στον τουρισμό συνδέονται ή μπορεί να συνδεθούν με την αγορά ακινήτων.
 
Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) Νατάσα Πηλείδη είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία τα οποία να δείχνουν μείωση στις πωλήσεις ακινήτων και λόγους ανησυχίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί για να μην έχει μελλοντικά αρνητικό αντίκτυπο».
 
Σημείωσε ότι οι επενδύσεις που γίνονται από την Κίνα σε αυτό το επίπεδο αφορούν μικρά ποσά τα οποία φθάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ για πολιτικογραφήσεις και δεν είναι κάτι που από την μια μέρα στην άλλη θα δημιουργήσει αισθητή διαφορά αλλά σίγουρα, όπως υπογράμμισε, είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί και να επιλυθεί.  
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy