Προβλήματα στη λειτουργία σχολικών μονάδων από ενδεχόμενη απεργία της ΕΜΕΛ

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης θεωρεί ότι στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα εξαγγελθέντα μέτρα των εργαζομένων στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) θα επηρεάσουν άμεσα και δυσμενώς χιλιάδες μαθητές των σχολείων της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μονοήμερη απεργία των εργαζομένων στην ΕΜΕΛ την περασμένη Τρίτη, η  Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι στην περίπτωση που υλοποιηθούν τα εξαγγελθέντα μέτρα ότι σύντομα θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία «τίθενται θέματα ασφάλειας των μαθητών, απώλειας πολύτιμου διδακτικού χρόνου καθώς και δημιουργίας προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων».
 
Απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στην ΕΜΕΛ, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στην αστυνομία, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επηρεαστούν οι μαθητές και η μόρφωση τους αλλά και να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.
 
Επίσης, καλεί όλους να εγκύψουν με σοβαρότητα στο θέμα αυτό και να αναλογιστούν το κόστος που θα έχει μία τέτοια πράξη στα παιδιά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy