Προβληματισμός ΑΚΕΛ για τις επεμβάσεις στην πέτρα του Ρωμιού

Μεγάλο προβληματισμό εκφράζει το ΑΚΕΛ για τις επεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή της πέτρας του Ρωμιού ενόψει των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Πάφος 2017.
Η ανάδειξη του πολιτισμού εις βάρος του περιβάλλοντος δεν μας βρίσκει σύμφωνους, τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Η περιοχή, τονίζει το ΑΚΕΛ, ανήκει στο δίκτυο προστασίας ΦΥΣΗ 2000, και οποιοδήποτε έργο έστω και πρόσκαιρο έπρεπε να εμπίπτει στην διαδικασία Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων από έργα στο περιβάλλον.
Το ΑΚΕΛ διερωτάται πώς το Τμήμα Δασών ενέκρινε τέτοιου είδους εργασίες και εάν τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα δεν τοποθετήθηκαν επί αυτού. Διερωτάται επίσης γιατί η επίτροπος περιβάλλοντος δεν προέβη στις απαραίτητες δράσεις έτσι ώστε να προστατεύσει την περιοχή.

 

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος2017 Χρίστος Πατσαλίδης έκανε λόγο για προσωρινές εγκαταστάσεις μόνο για δυο μέρες που θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση. Όπως εξήγησε, το ένα πόδι της εξέδρας θα είναι μισό μέτρο μέσα στη θάλασσα και διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος ντόρος από τη στιγμή που πρόκειται για πρόσκαιρη κατασκευή. Ο κ. Πατσαλίδης σημείωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι η ανάδειξη του κυπριακού πολιτισμού.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy