Προβληματισμός για την επόμενη μέρα όσον αφορά τα ΜΕΔ

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο οικονομολόγος Χάρης Σταυρινίδης.

Ο κύριος Σταυρινίδης είπε ότι το ποιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει τον φορέα που θα συσταθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα ποια δάνεια θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο σχέδιο. Ο κύριος Σταυρινίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόστος πρέπει να το επωμιστούν οι τράπεζες.

Από την πλευρά του ο νομικός Χρίστος Πουτζιουρής είπε ότι ξεκίνησε σήμερα αυτός ο διάλογος γιατί οι τράπεζες έχουν ανάγκη για να ξελασπώσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Πουτζιουρής είπε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να σώσει τις τράπεζες και όχι τον κόσμο και για αυτό έγινε η σύσκεψη στο προεδρικό.

Ο Χρίστος Πουτζιουρής αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την τιτλοποίηση των δανείων το οποίο είναι ήδη στη Βουλή και εκτίμησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης ώστε αυτό να εγκριθεί.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δανειοληπτών Κώστας Μελάς χαιρέτισε στο ΑΣΤΡΑ το γεγονός ότι υπήρξε ομοψυχία και θέληση να λυθεί το θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο κύριος Μελάς είπε ότι πρέπει να υπάρξει επαρκής προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως επίσης προστασία και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο οικονομολόγος Μιχάλης Ολύμπιος δήλωσε από την πλευρά του ότι οι τράπεζες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τους πελάτες τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy