Προβολή του classico για πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη παρουσία Πουγιόλ

ΠΗΓΗ efsyn.gr

Πάνω από 1.000 πρόσφυγες από τη Νέα Καβάλα, το Ωραιόκαστρο, το Πολύκαστρο και το Κιλκίς θα δουν το κορυφαίο ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, καθώς η La Liga στήνει γιγαντοοθόνες στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα παραστούν εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο σπουδαίος και αγαπημένος ποδοσφαιριστής και πρώην αρχηγός της Μπάρτσα Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος είναι πλέον πρέσβης της ισπανικής Λίγκας.

Στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo θα βρεθεί και ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, και ο πρέσβης της συνδιοργανώτριας Mediapro, Χάουμε Ρόουρες, που θα απολαύσουν το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, το οποίο ίσως κρίνει το ισπανικό πρωτάθλημα.

Επίσης, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει και άλλες ποδοσφαιρικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι η ισπανική κοινωνία έχει δείξει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, αφού εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είχαν διαδηλώσει τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη υπέρ της υποδοχής τους στη χώρα. Ήταν ίσως η εντυπωσιακότερη και μαζικότερη διαμαρτυρία συμπαράστασης στους πρόσφυγες, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.