Ψευδοκαύσιμα…

Λήψη δραστικών μέτρων ζητά η ΕΔΕΚ για να σταματήσει η προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα. Και δεν αναφέρεται ασφαλώς στην ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο να οδηγηθούμε σε λύση και να σταματήσει η ανωμαλία της τουρκικής κατοχής και όλα τα παρεπόμενά της. Ούτε και ζήτησε τη λήψη δραστικών μέτρων για να μην αισχροκερδούν οι εταιρείες πετρελαιοειδών. Ζητά τη λήψη δραστικών μέτρων για τους ίδιους λόγους που δεν θέλει να ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Γιατί θα πληγούν τα συμφέροντα κάποιας μικρής ομάδας από τα ψευδοκαύσιμα… όπως θα πληγούν τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας από τον τουρισμό που θα φεύγει προς τα κατεχόμενα μέσω οδοφράγματος Δερύνειας. Γιατί αυτά τα συμφέροντα μπαίνουν πάνω από το συμφέρον του τόπου και του λαού στο σύνολό του και παραπέμπουν σε ένα ψευδεπίγραφο, κάλπικο πατριωτισμό, σε ένα ψευδοπατριωτισμό. Για την ΕΔΕΚ ποια συμφέροντα είναι πάνω από τη λύση και την επανένωση, το συντομότερο;

Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που δεν αφήνουν να προχωρήσει η προσπάθεια για λύση και επανένωση; Ποιον εξυπηρετούν; Όχι βέβαια τον «κανένα»!

Νίκη

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy