Ψίχουλα δίνει προεκλογικά στους συνταξιούχους η κυβέρνηση

Επιστολή-αίτημα για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα

Το πλήγμα που έχουν υποστεί οι χαμηλοσυνταξιούχοι ήταν μεγάλο τα τελευταία πέντε χρόνια και ξεπερνά το 30% του βιοτικού τους επιπέδου, ανέφερε χθες ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Κώστας Σκαρπάρης είπε ότι το 2017 ήταν χρόνος αντιδράσεων, χωρίς ωστόσο να βρεθούν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα. Ο κ. Σκαρπάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι έχει κλείσει τα αφτιά της τα τελευταία χρόνια προσθέτοντας ότι, όπως λένε και οι συνταξιούχοι, «ευτυχώς έχουμε εκλογές για να υλοποιηθούν κάποια από τα αιτήματά μας».

Ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ τόνισε ότι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη έχουν αποκοπεί από τους συνταξιούχους περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και τώρα σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας επιστρέφονται 4-5 εκ.

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι ψίχουλα και είναι στάχτη στα μάτια για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Παράλληλα, ο κ. Σκαρπάρης ανέφερε ότι στόχος είναι η επανάκτηση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων.

Επιστροφή έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, ζητά η ΕΚΥΣΥ

Στο μεταξύ, την εξέταση του προβλήματος σχετικά με την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα που αποκόπηκε από τόκους καταθέσεων ηλικιωμένων, ζητά με επιστολή της προς τον Έφορο Φορολογίας, η ΕΚΥΣΥ.

«Με βάση τα παράπονα που εκφράζουν συνταξιούχοι, ενώ έχουν υποβάλει τις αιτήσεις-δηλώσεις τους από τις αρχές του 2017, μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί, ούτε έχουν πάρει οποιαδήποτε απάντηση», σημειώνεται στην επιστολή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy