ΠΣΟ: Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς υποδομές υποδοχής και ένταξης προσφύγων

Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ΠΣΟ καλεί τους εργαζομένους στην Ευρώπη «να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και να στήσουμε τείχος απέναντι στο φασισμό στο ρατσισμό και στο εθνικιστικό μίσος».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΣΟ, με την ευκαιρία της 20ης Ιουνίου, Διεθνή Μέρα Προσφύγων, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ευρώπη εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους πρόσφυγες και αγωνίζεται ενάντια «στην υποκρισία της Ε.Ε. που τους μεταχειρίζεται ως εισβολείς, εγκληματίες που διαταράσσουν την συνοχή και την ευημερία της, ‘επενδύοντας’ στον φόβο, τη δυσπιστία και την εχθρότητα των Ευρωπαίων πολιτών, ενισχύοντας έτσι ατομικές συμπεριφορές και πολιτικά κινήματα των οποίων η ύπαρξη υπονομεύει θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού και της δημοκρατίας».

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ευρώπη, προστίθεται, «απαιτεί και διεκδικεί τη λήψη μέτρων και τη δημιουργία αξιοπρεπών υποδομών υποδοχής και ένταξης των προσφύγων, διασφαλίζοντας τους ευκαιρίες σε αξιοπρεπή εργασία, εκπαίδευση υγεία και κοινωνική ζωή».

«Θα πρέπει να εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τη διάλυση του ΝΑΤΟ που είναι η αιτία των δεινών των λαών. Να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό που διασπά τους εργαζομένους ενάντια στον ρατσισμό και στη ξενοφοβία που δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να εντείνει την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy