ΠτΔ: Ελπίδα η άλλη πλευρά να συνεργαστεί

Πραγματοποίηθηκαν χθες το βράδυ τα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων» στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα η άλλη πλευρά να συνεργαστεί για να μπορέσει ο ΓΓ να συγκαλέσει μια νέα σύνοδο για το Κυπριακό και επεσήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να προβεί σε ανάλυση στην απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΑΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

Στον χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων» στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει στην απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. «Και ελπίζω και η άλλη πλευρά να συνεργαστεί, κατά τρόπο που να επιτρέψει στον ΓΓ να συγκαλέσει μια νέα Σύνοδο για την Κύπρο, όπου μέσα από τις διεργασίες θα υπάρχει προοπτική της επιτυχίας», είπε.
Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα, «ότι θα συνειδητοποιήσουν όλοι – και όταν λέω όλοι εννοώ πάντοτε και τη χώρα που φέρει την κύρια ευθύνη για τα όσα σήμερα αντιμετωπίζονται, αλλά και για τις δυσκολίες εξεύρεσης λύσης – ότι δεν μπορεί και δεν έχουμε ανάγκη, ως ευρωπαϊκή χώρα, τις εγγυήσεις της όποιας τρίτης χώρας».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΑΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

Ο Πρόεδρος είπε «δεν θέλουμε παρουσία στρατού διότι δεν κινδυνεύουμε από πουθενά, διότι είμαστε φίλοι με όλες τις γειτονικές χώρες, διότι έχουμε αναπτύξει δεσμούς ισχυρότατους όσο ποτέ προηγουμένως».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΑΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

Εστειλε το μήνυμα πως αυτά που «διεκδικήσαμε και διεκδικούμε προκειμένου να επιτευχθεί λύση βιώσιμη, λειτουργική, και δημιουργία ενός κανονικού κράτους, είναι κάτι που δεν συζητείται και δεν παζαρεύεται. Και αυτό θέλω να το κάνω σαφές».

Διαβεβαίωσε ότι έχει την απόλυτη βούληση να εργαστεί για λύση, «αλλά μια λύση που δεν θα αφήνει τα ψήγματα της αδικίας που έχει αφήσει η Συμφωνία Λονδίνου – Ζυρίχης. Διότι η συμφωνία που θα είναι βασισμένη στην αδικία θα είναι και καταδικασμένη να καταρρεύσει».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΑΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy