Ραχόι: Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία δημοκρατική και ελεύθερη

ΠΗΓΗ TVXS

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος μετέβη την Κυριακή στη Βαρκελόνη για πρώτη φορά αφότου η περιφέρεια της Καταλονίας τέθηκε υπό την εποπτεία της Μαδρίτης, ζήτησε «να ανακτήσουμε την Καταλονία», «της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Στη διάρκεια συγκέντρωσης του δεξιού Λαϊκού Κόμματός του (PP) ενόψει των περιφερειακών εκλογών που προκήρυξε για τις 21 Δεκεμβρίου, ο Μαριάνο Ραχόι ζήτησε επίσης από τις επιχειρήσεις «να μην εγκαταλείψουν» την Καταλονία, την ώρα που περίπου 2.400 εξ αυτών το έχουν ήδη πράξει από την αρχή της κρίσης, και από τους Ισπανούς να μην μποϊκοτάρουν τα καταλανικά προϊόντα.

«Πρέπει να διεκδικήσουμε την Καταλονία από το χάος του αποσχιστισμού», ανέφερε ο Ραχόι και πρόσθεσε, λέγοντας: «Με τη δημοκρατία, θέλουμε να διεκδικήσουμε την Καταλονία για όλους».

«Είμαστε μια δημοκρατία»

Χιλιάδες άντλησαν στους δρόμους της Βαρκελώνης το Σάββατο καλώντας την Ισπανία να απελευθερώσει τους υπουργούς, καθώς και δύο κρατούμενους ηγέτες εκστρατείας που κρατούνται.Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Κάρμε Φορκαντέλ που συνελήφθη με την κατηγορία της εξέγερσης, αφέθηκε ελεύθερη αφού δεσμεύτηκε να σέβεται το συνταγματικό πλαίσιο. Οι υπόλοιποι πέντε βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο πλαίσιο της έρευνας για «στάση», αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως τέσσερις εξ αυτών πρέπει να καταβάλουν σε διάστημα μίας εβδομάδας εγγύηση ύψους 25.000 ευρώ.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.